+358 (0)20 722 9010
Ota meihin yhteyttä
  • Home
  • Lavankäärintäkoneiden tyypit

Lavankäärintäkoneiden tyypit

Lavankäärintäkoneita on erityyppisiä: Pyörityspöydällä varustettu, varsi-, kehä-, robotti- ja vaakasuora käärintäkone. Kullakin käärintäkonetyypillä on omat erityiset ominaisuutensa. Se, mikä tyyppi sopii sinulle parhaiten, riippuu monista tekijöistä kuten:

  • Mitä aiotaan pakata?
  • Mitkä ovat koot?
  • Kuormalavojen määrä päivässä?
  • Kuinka painava kuorma on?

Käsinkäärintä

Käsinkäärintälaitteella on helppo kääriä manuaalisesti erityyppisiä kalvoja kuormaan. Käsinkäärintä soveltuu erityisesti pienten määrien (kork. 10 lavaa/päivä) käärintään ja silloin kun käärintä tapahtuu monissa eri pakkauspisteissä. Se on yksinkertainen ja tehokas, mutta myös aikaa vievä ja työntekijälle erittäin rasittava. Kun kyseessä on suurempi määrä kuormalavoja, kannattaa käyttää lavankäärintäkonetta. Hyvä käärintäkone käyttää (paljon) vähemmän kalvoa kuin käärittäessä käsin. Investointi koneeseen maksaa usein nopeasti itsensä takaisin.

Ota yhteyttä, jotta voimme keskustella, onko kalvokäärintäkone sinulle sopiva ratkaisu.

Pyörityspöytäinen käärintäkone

Tämä on yleisimmin käytetty kuormien käärintämenetelmä.

Kun tämäntyyppistä lavankäärintäkonetta käytetään, tuote on pyörityspöydällä. Pöytä pyörii ja käärii käärintäkalvon tuotteen ympärille. Katso tästä video pyörityspöydällä varustetusta käärintäkoneesta.

Pyörityspöydällä varustettu käärintäkone tekee keskimäärin 12–15 kierrosta minuutissa. Tuotteen on oltava suhteellisen vakaa ja kunnolla pinottu, koska koko kuorma pyörii ja voi hajota. Yleensä pyörityspöydällä varustettua käärintäkonetta on helppo liikuttaa. Se on kevyt ja kompakti ja nopeasti siirrettävissä haarukkatrukin avulla.

Napsauta tästä saadaksesi yleiskatsauksen kaikista Cyklopin pyörityspöytäisistä käärintäkoneista.

Varsikäärintäkone

Varsikäärintäkoneessa tuote on paikallaan (esim. kuormalava lattialla) ja käärintäkalvoa sisältävä kalvokelkka on kiinnitetty varteen joka pyörii tuotteen ympärillä. Tämä käärintämenetelmä soveltuu kevyille ja epävakaille tuotteille, koska kuorma ei pyöri. Varsikäärintäkone soveltuu myös erittäin hyvin painaville tuotteille. Pyörityspöytäinen käärintäkone ei välttämättä kestä niin suuria kuormia. Varsikäärintäkoneessa painava kuorma pysyy paikallaan lattialla.

Jos käärintäkone on tilassa, jossa lattia on puhdistettava päivittäin, esim. elintarviketeollisuudessa, se tarjoaa huomattavia etuja. Lattia on helppo puhdistaa, koska vain runko on asennettu lattiaan.

Napsauta tästä saadaksesi yleiskatsauksen kaikista Cyklopin varsikäärintäkoneista.

Kehäkäärintäkone

Kehäkäärintäkone on samantyyppinen kuin varsikäärintäkone, koska kuorma pysyy paikallaan kalvokelkan pyöriessä lavan ympäri. Kehäkäärintäkoneessa kalvokelkka ei kuitenkaan ole kiinnitetty varteen vaan isoon kehäään. Tämän suurena etuna on, että kalvokelkka pystyy pyörimään paljon nopeammin ja nostaa siten tuntikapasiteettia.

Kehäkäärintäkone soveltuu erityisesti suurten (huippu) määrien käärintään, kun vaaditaan suurinopeuksista käärintäkonetta. Kone voi kääriä jopa 180 kuormalavaa tunnissa.

Napsauta tästä saadaksesi yleiskatsauksen kaikista Cyklopin kehäkäärintäkoneista.

Robottikäärintäkone

Robottikäärintäkone ajaa kuorman ympäri itsenäisesti ja käärii kalvon kuorman ympärille. Tästä näet videon robottikäärintäkoneesta.

Robottikäärintäkoneen suurena etuna on sen joustavuus. Kone on sähköisesti liikuteltava, joten sillä voidaan kääriä kuormalavoja eri paikoissa helposti ja nopeasti. Robotti on kehitetty käyttäjille, jotka haluavat kääriä suuren määrän isoja lavoja eri paikoissa.

Napsauta tästä saadaksesi yleiskatsauksen kaikista Cyklopin robottikäärintäkoneista.

Horisontaalinen käärintäkone

Horisontaalinen käärintäkone, josta käytetään myös nimitystä tunnelikäärintäkone, on ihanteellinen ratkaisu suurten tuotteiden, kuten profiilien, levyjen tai ovien, vaakasuoraan paketointiin. Vaakasuoraa kalvokäärintäkonetta käytettäessä kuorma ohjataan koneen läpi vaakasuunnassa, kun kalvokäärintäkone pyörii tuotteen ympärillä. Tämäntyyppisiin tuotteisiin ei ole mahdollista käyttää esimerkiksi pyörityspöydällä varustettua käärintäkonetta, koska kuorma on pitkä ja kapea eikä pysy paikallaan.

Aukon tai renkaan koko vaihtelee 42 cm:stä yli 300 cm:iin.

Napsauta tästä saadaksesi yleiskatsauksen kaikista Cyklopin tunnelikäärintäkoneista.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase