+358 (0)20 722 9010
Ota meihin yhteyttä
  • Home
  • Mitä niputus tarkoittaa?

Mitä niputus tarkoittaa?

Termiä niputus käytetään tuotteiden yhteensidonnasta kuminauhan tai Strepper®-kumin avulla. Tätä tekevistä koneista käytetään nimitystä Elastic Binder -niputuskone tai Elastobinder.

Kuminauhalla niputtamiseen on useita syitä. Tärkein syy on kyky pitää irralliset tuotteet koossa ja muuttaa ne yhdeksi lähetysyksiköksi. Tätä käytetään etupäässä kukille, jotka kerätään kimpuksi kuminauhan avulla.

Ei vain kukille

Muita esimerkkejä ovat kevätsipuli- tai porkkananiput, joista tehdään kuluttajalle myytävä yksikkö. Kuminauhalla niputusta käytetään myös pitämään useita tuotteita yhdessä niin, että ne voidaan poimia yhdellä kertaa, esimerkiksi lääkelaatikkopino tai irralliset jarrupalat. Useita pakkauksia voidaan poimia helposti yhdellä kertaa. Toinen esimerkki kuminauhalla niputuksesta on, kun on vältettävä tuotteen vahingoittuminen.

Lisäksi on myös mahdollista kiinnittää jotakin johonkin muuhun kuminauhan avulla. Esimerkiksi etiketin kiinnittäminen tuotteeseen.

Napsauta esimerkkejä, mitä voit tehdä niputuksella.

Miten niputus kuminauhalla toimii?

Kuminauhalla niputus voidaan suorittaa kahdella menetelmällä: käyttämällä Elastic Binder -niputuskonetta ja kuminauhaa tai Elastobinder-kumirengastajaa ja Strepper®-kumia.

Jos käytetään Elastic Binder -niputuskonetta, yksi kuminauha kiertyy automaattisesti tuotteen ympärille. Kuminauha on suuressa rullassa (1000 tai 3000 m), josta joka kerta automaattisesti käytetään, leikataan ja suljetaan solmulla pieni kappale.

Napsauta tästä lisätietoja Elastic Binder -niputuskoneista.

Miten Elastobinder toimii?

Elastobinder hoitaa asian hieman eri tavalla. Koneeseen syötetään erillisessä rullassa ns. Streppers® -kuminauhoja. Kone ottaa yhden kuminauhan rullasta ja kiristää Strepper®-kumin, minkä jälkeen tuote asetetaan kuljetinnauhalle. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti tai automaattisesti. Sen jälkeen Elastobinder vapauttaa Strepper®-kumin hitaasti ja tuotteen ympärille kääritään tiukasti kiristetty Strepper®. Strepper on erittäin pehmeä ja sopii myös erittäin herkille tuotteille kuten parsalle tai pehmeille lääkeputkiloille. Tästä voit katsoa videon, miten Elastobinder toimii.

Napsauta tästä lisätietoja Elastobinder-kumirengastajasta.

Mikä on paras ratkaisu?

Se, minkä tyyppistä kuminauhaa tai Strepper-kumia kannattaa käyttää, riippuu monista tekijöistä kuten tuotteen painosta, tarvittavasta kiristyksestä, tuotetyypistä (kova, pehmeä, elintarvike) ja käyttämäsi tai tarvitsemasi koneen tyypistä.

Tämä on päätös, jonka voit tehdä itse neuvottelemalla kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa. Tuote valmistetaan kokonaan omalla tehtaallamme, minkä vuoksi käytännön testaus on helppo suorittaa. Tällä tavalla voit sulkea pois kaikki riskit ja saada juuri sitä, mitä odotat.

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Tuoteasiantuntijamme odottavat innolla saavansa auttaa sinua!

Niputuskoneet

Suurille, pienille, pitkille, pyöreille ja kosteille tuotteille: meillä on oikea niputuskone kaikenlaisille tuotteille. Vakaasti ääriolosuhteissa käyttäytyvien testattujen tekniikoiden ansiosta kone on nopea ja erittäin luotettava. Sen lisäksi melkein kaikki niputuskoneet voidaan varustaa useilla lisäominaisuuksilla. Voimme myös tarjota räätälöityjä ratkaisuja omalla insinööritekniikallamme. Katso tästä kattava yleiskuva Elastic Binder -niputuskoneista.

Katso tästä yleiskatsaus Elastobinder-koneista.

Elastobinder

Elastobinder on niputuskone, joka on erityisesti kehitetty kevyiden tuotteiden niputukseen Strepper-kuminauhalla. Elastobinder voi niputtaa sekä vaaka- että pituussuunnassa. Tuotteet syötetään ja poistetaan käsin tai kuljetinhihnan tai kääntöpöydän avulla. Elastobinder on todellinen vallankumous, kun tarvitaan kuminauhoilla niputusta.

Katso tästä yleiskatsaus Elastobinder-koneista.

Kulutustarvikkeet – kuminauha

Cyklopin tuotteiden niputukseen käyttämä kuminauha on nimeltään Cylastic. Tällä kuminauhalla voidaan niputtaa erityyppisiä tuotteita. Tuotteen mitoilla ei ole merkitystä. Cylastic-kuminauhat täyttävät turvallisuusstandardit ja soveltuvat täysautomaattikäyttöön. Kuminauha on saatavana eri väreinä ja paksuuksina.

Katso tästä yleiskatsaus kuminauhoistamme.

Kulutustarvikkeet – Strepper®

Cyklop Strepper® -kuminauhaa käytetään yhdessä Elastobinder-niputuskoneen kanssa. Strepper-kuminauhan on valmistanut Cyklop. Koska kuminauhat on kiinnitetty toisiinsa teollisuusrullassa, niitä voi käyttää myös koneellisesti. Yhdistelmä Elastobinder-koneen kanssa varmistaa, että monia käsittelykuluja voidaan välttää. Muita Strepper-nauhan etuja kuminauhoihin verrattuna:

  • Strepper-nauhalla on suljettu muoto, mikä tarkoittaa, että päiden hitsaus tai solmiminen ei ole välttämätöntä.
  • Ei muuta tuotteen muotoa eikä jätä jälkiä.
  • Joustava. Jos tuotteet on niputettu Strepper-nauhalla, voit poistaa jotakin ilman että loputkin putoavat.
  • Monikäyttöinen. Yhden koon Strepper-nauhalla on mahdollista niputtaa sekä pieniä että suuria tuotteita.

Katso tästä yleiskatsaus Streppers®-nauhoista.

Kuminauha vai Strepper®?

Milloin on parempi käyttää Strepper-nauhaa kuminauhan sijaan?

  • Jos pitää niputtaa pehmeitä tai herkkiä tuotteita, yleensä päädytään käyttämään Strepper-nauhaa. Kuminauhaa käytettäessä on mahdollista, että tuotteisiin tulee hieman viiltoja erittäin pienen kosketuspinnan johdosta. Näin ei tapahdu Strepper-nauhaa käytettäessä.
  • Kun niputetun tuotteen pitää näyttää visuaalisesti houkuttelevalta, on parempi käyttää Strepper-nauhaa. Näin on siksi, että kuminauhalla niputetuissa tuotteissa on solmu.
  • Kun on niputettava märkiä tai pehmeitä tuotteita, parempi valinta on Strepper. Koska Strepper ei ime vettä.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase