+358 (0)20 722 9010
Ota meihin yhteyttä
 • Henkilökohtainen palvelu
 • Nopea toimitus
 • Oma tekninen tuki

Teippikoneet

Teippaus on teipin kiinnittämistä esimerkiksi laatikolle tai muulle pinnalle. Teippikone tekee tästä työstä helpompaa tai jopa täysin automaattista.

Teippikone voi tarkoittaa mitä tahansa teippaukseen käytettävää konetta aina käsin käytettävistä työkaluista automaattisiin sulkijoihin. Pakkausteippi voidaan siis kiinnittää manuaalisesti, pöytäannostelijalla tai laatikonsulkijalla.

Käsiannostelijaa käytetään usein teipin manuaaliseen kiinnittämiseen. Tämä on yksinkertainen, mukana kulkeva ja edullinen ratkaisu. Pöytäannostelijalla on kuitenkin helpompaa työskennellä. Teipin leikkauspituus voidaan säätää haluttuun mittaan etukäteen. Näin teippi on aina oikean pituinen. Teippi annostellaan ja leikataan automaattisesti. Tämä säästää teippiä ja aikaa. Automaattisella laatikonsulkijalla on mahdollista sulkea tuhansia paketteja päivässä.

Alta löydät kaikki valikoimamme teippikoneet. Autamme sinua mielellämme valitsemaan juuri omaan käyttöösi sopivan. Ota siis meihin yhteyttä ja kysy neuvoa!


 

Mitä on teippaus?

Teippaus tarkoittaa liimateipin kiinnitystä esimerkiksi pahvin tai jonkin muun materiaalin pinnalle. Pakkausteollisuudessa teippausta käytetään usein jonkinlaisen pahvilaatikon tai pakkauksen suljentaan. Sen lisäksi teippiä käytetään tuotteiden niputtamiseen, merkintään, viestin antamiseen tai varkauden estämiseen. Teippauksen tärkein tavoite on suojata tuotteet niin, että ne voidaan varastoida ja/tai lähettää vahingoittumattomina niin, että ne saapuvat asiakkaalle hyvässä kunnossa. Teippiä on saatavana monina eri laatuina ja malleina, ja se koostuu yleensä kahdesta osasta: kantoaine- ja liimakerroksesta. Meiltä löytyy teippikone kaikkiin tarpeisiin!

Liimakerroksen tyypit

On olemassa erityyppisiä liima-aineita:

 1. Liuotinliima: Liuotinliima on vahva liima, jonka tartuntalujuus kestää pitkään. Siksi sitä suositellaan käytettäväksi pitkän varastoinnin aikana tai kosteutta, pölyä ja lämpötilavaihteluita kestävään suljentaan.
 2. Akryyliliima: Vesipohjaisena tämä liima voidaan kierrättää. Se on läpinäkyvin liima ja ihanteellinen värillisten ja painettujen laatikoiden suljentaan. Akryyliliiman välitön tartuntalujuus on heikompi kuin muiden liimojen.
 3. Sulateliima (kuumaliima): Tämä liima on valmistettu synteettisestä kumista. Sillä on hyvä välitön tarttuvuus, se on ympäristöystävällinen ja kestää hyvin kosteutta. Se soveltuu huonommin lämpötilavaihteluille, mutta erityisen hyvin lyhytaikaiseen käyttöön.
 4. Hartsikerros: Aktivoituu kostuttamalla ja tarjoaa erittäin hyvän liimasidoksen. Se varmistaa, että molemmat ainesosat ”sulautuvat” yhteen ja luovat pysyvän sidoksen.

Kantoaineen tyypit

Useimmin käytetyt teippityypit ovat PP-, PVC- ja paperiteippi.

PP-teippi on korkealaatuinen teippi, jonka vetolujuus on erittäin suuri. Se on myös edullinen teippi. PP:lle eli polypropeenille on tunnusomaista sen suuri pitkittäis- ja leveyskestävyys. PP-teippi on helppo rullata auki ja se sopii kevyiden ja painavien laatikoiden suljentaan liiman tyypistä riippuen. Akryyli- ja sulateliimatyyppisten liima-aineiden kanssa käytetään kantoaineena pääasiassa PP:tä.

PVC-teipin voi repäistä käsin, se on kosteuden kestävä ja sopii erinomaisesti tulostukseen. Koska PVC-teippiä ei voi venyttää pituussuunnassa, materiaali soveltuu erittäin hyvin sellaisten laatikoiden suljentaan, joissa on suuri kannen kiristys. Klikkaa tästä saadaksesi lisää tietoa PP ja PVC teipeistä.

Paperiteippi on ympäristöystävällinen ratkaisu laatikoiden suljentaan. Käytön jälkeen koko pakkauslaatikko sekä teippi voidaan kierrättää. Suoran ja vahvan liimasidoksen ansiosta paperiteippi sopii erityisesti painaville ja arvokkaille pakkauksille. Paperiteippi voidaan jakaa kahteen tyyppiin: itseliimautuviin ja vedellä aktivoitaviin (liimapaperinauhat). Klikkaa tästä saadaksesi lisää tietoa paperiteipeistä.

Mikä on paras?

Tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sopivimman pakkausteipin valintaan, ovat:

 • Mihin aiot käyttää pakkausteippiä?
 • Kuinka painava tuote on ja Kuinka suuri on kannen kiristys?
 • Ovatko laatikot erikokoisia? Vai pakkaatteko sarjoittain?
 • Mitkä ovat ympäristötekijät, kuten kosteus, pöly ja lämpötila?
 • Haluatko hyvän suojan varkauksia vastaan?
 • Haluatko tulostaa teipille?
 • Haluatko annostella pakkausteippiä käsin vai koneellisesti?
 • Paras sinulle soveltuva pakkausteippi voidaan määrittää yhdessö keskustelemalla kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa. Ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Teippikoneet ja laitteet

Pakkaus- tai liimateippi voidaan kiinnittää käsin, pöytäannostelijalla tai automaattisesti laatikonsuljentakoneella.

Manuaalisesti: Usein yhdessä käsiannostelijan kanssa. Helppo, liikuteltava ja edullinen. mikäli kyseessä ovat suuret määrät tai toistuvat mitat, on suositeltavaa käyttää automaattiannostelijaa tai -konetta.

Teippiannostelija: Teippiannostelijaa käytettäessä voidaan teipin katkaisupituus valita etukäteen, mikä tarkoittaa, että annostelija antaa aina oikean pituisen teipin ja katkaisee sen automaattisesti. Tämä säästää teippiä ja aikaa.

Koneellisesti: Laatikonsulkijaa käytettäessä on helppo sulkea vaikka tuhansia pakkauksia joka päivä. Klikkaa tästä tutustuaksesi puoliautomaattisiin laatikonsulkijoihin. Klikkaa tästä tutustuaksesi automaattisiin laatikonsulkijoihin. Meiltä löytyy teippikone vaativinkiin tarpeisiin.

Klikkaa tästä katsoaksesi videoita erilaisista laatikonsulkijoista.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase