+358 (0)20 722 9010
Ota meihin yhteyttä

Mitä on teippaus?

Teippaus tarkoittaa liimateipin kiinnitystä esimerkiksi pahvin tai jonkin muun materiaalin pinnalle. Pakkausteollisuudessa teippausta käytetään usein jonkinlaisen pahvilaatikon tai pakkauksen suljentaan. Sen lisäksi teippiä käytetään tuotteiden niputtamiseen, merkintään, viestin antamiseen tai varkauden estämiseen. Teippauksen tärkein tavoite on suojata tuotteet niin, että ne voidaan varastoida ja/tai lähettää vahingoittumattomina niin, että ne saapuvat asiakkaalle hyvässä kunnossa.

Teippiä on saatavana monina eri laatuina ja malleina, ja se koostuu yleensä kahdesta osasta: kantoaine- ja liimakerroksesta.

Liimakerroksen tyypit

Liuotinliima: Liuotinliima on vahva liima, jonka tartuntalujuus kestää pitkään. Siksi sitä suositellaan käytettäväksi pitkän varastoinnin aikana tai kosteutta, pölyä ja lämpötilavaihteluita kestävään suljentaan.

Akryyliliima: Vesipohjaisena tämä liima voidaan kierrättää. Se on läpinäkyvin liima ja ihanteellinen värillisten ja painettujen laatikoiden suljentaan. Akryyliliiman ensimmäinen tarttuvuus (välitön tartuntalujuus) on heikompi kuin muiden liimojen.

Sulateliima: Tämä liima on valmistettu synteettisestä kumista. Sillä on hyvä alkutarttuvuus, se on ympäristöystävällinen ja kestää hyvin kosteutta. Se soveltuu huonommin lämpötilavaihteluille, mutta erityisen hyvin lyhytaikaiseen käyttöön.

Kosteusaktiivinen liima kerros: Aktivoituu kostuttamalla ja tarjoaa erittäin hyvän liimasidoksen. Se varmistaa, että molemmat ainesosat ”sulautuvat” yhteen ja luovat pysyvän sidoksen.

Kantoaineiden tyypit

Useimmin käytetyt teippityypit ovat PP-, PVC- ja paperiteippi.

PP-teippi on korkealaatuinen teippi, jonka vetolujuus on erittäin suuri. Se on myös edullinen teippi. PP:lle eli polypropeenille on tunnusomaista sen suuri pitkittäis- ja leveyskestävyys. PP-teippi on helppo rullata auki ja se sopii kevyiden ja painavien laatikoiden suljentaan liiman tyypistä riippuen. Akryyli- ja sulateliiman tyyppisissä liimoissa käytetään kantoaineena pääasiassa PP:tä.

PVC-teipin voi repäistä käsin, se on kosteuden kestävä ja sopii erinomaisesti tulostukseen. Koska PVC-teippiä ei voi venyttää pituussuunnassa, materiaali soveltuu erittäin hyvin sellaisten laatikoiden suljentaan, joissa on suuri kannen kiristys.

Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja teipeistä.

Paperiteipit

Paperiteippi on ympäristöystävällinen ratkaisu laatikoiden suljentaan. Käytön jälkeen koko pakkauslaatikko sekä teippi voidaan kierrättää. Suoran ja vahvan liimasidoksen ansiosta paperiteippi sopii erityisesti painaville ja arvokkaille pakkauksille. Paperiteippi voidaan jakaa kahteen tyyppiin: itseliimautuviin ja vedellä aktivoitaviin (liimapaperinauhat)

Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja teipeistä.

Mikä on paras ratkaisu?

Useat tekijät vaikuttavat sopivimman pakkausteipin valintaan, kuten esimerkiksi:

  • Mihin aiot käyttää pakkausteippiä?
  • Kuinka painava tuote on?
  • Kuinka suuri on kannen kiristys?
  • Ovatko laatikot erikokoisia? Tai jos työskentelet sarjoittain.
  • Mitkä ovat ympäristötekijät, kuten kosteus?
  • Haluatko hyvän suojan varkauksia vastaan?
  • Haluatko tulostaa teipille?
  • Haluatko työstää pakkausteippiä käsin vai koneellisesti?

Paras sinulle soveltuva pakkausteippi voidaan määrittää neuvottelemalla kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa. Ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Laitteet ja koneet

Pakkaus- tai liimateippi voidaan kiinnittää käsin, teippiannostelijalla tai automaattisesti laatikonsulkijalaitteella.

Manuaalisesti: Usein yhdessä käsiannostelijan kanssa. Jos kyseessä on suuret määrät tai toistuvat mitat, on suositeltavaa käyttää automaattiannostelijaa tai -konetta.

Teippiannostelija: Teippiannostelijaa käytettäessä voidaan teipin katkaisupituus valita etukäteen, mikä tarkoittaa, että annostelija antaa aina oikean pituisen teipin ja katkaisee sen automaattisesti. Tämä säästää teippiä ja aikaa.

Automaattisesti: Laatikonsulkijaa käytettäessä on helppo sulkea tuhansia pakkauksia päivässä.

Etsitkö räätälöityjä neuvoja tai haluatko lisätietoja? Täältä löydät teippauslaitteemme. Tuoteasiantuntijamme auttavat mielellään!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase