+358 (0)20 722 9010
Ota meihin yhteyttä
  • Home
  • Vanteutusmateriaalin tyypit

Vanteutusmateriaalin tyypit

Yleisimmin käytetyt vannetyypit ovat polypropeeni- (PP), polyesteri- (PET) ja teräsvanteet. Niillä kaikilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, sovellusalueensa, etunsa ja huonot puolensa.

Lue alapuolelta lisää erilaisista vanteutusmateriaalityypeistä.

Jos haluat lisätietoja tai räätälöityjä neuvoja, voit ottaa meihin yhteyttä ilman mitään sitoumuksia. Me todella haluamme auttaa sinua!

Teräsvanne

Teräs on vanhin ja lujin saatavilla oleva vanne. Teräsvanne on suunniteltu äärimmäisiin tehtäviin, joissa tarvitaan voimakasta tai erittäin kestävää vannetta, suurta lujuutta ja mahdollisimman pientä venymää tai kun tuote on terävä tai kuuma.

Teräsvanteessa ei käytännöllisesti katsoen ole venymää. Sen vuoksi kiristys pienenee vain erittäin vähän vanteutuksen jälkeen. Teräsvanteita käytetään pääasiassa puu- ja metallialalla, mutta niitä voidaan käyttää myös raskaisiin rahtitavaroihin. Teräsvanteita on saatavana eri laatuina, leveyksinä, paksuuksina ja pintoina, kuten galvanoituja, liimattuja, maalattuja tai sinkkipäällysteisiä.

Tästä voit katsoa erityyppisiä teräsvanteita.

PP-vanne

Polypropeeni- tai PP-vanteet ovat yleisimmin käytettyjä vanteita, ja niitä käytetään monilla erilaisilla teollisuuden alueilla. Tämä selittyy sillä, että tämä vanne on hinnaltaan houkutteleva ja sen käyttöala on laaja. PP-vanteet on suunniteltu erityisesti kevyille ja keskiraskaille kuormille ja se omaa erinomaisen suorituskyvyn normaaleissa olosuhteissa, koska esim. sen murtolujuus, kimmoisuus ja kiristyksen häviö ovat riittäviä monille sovelluksille. Vannetta on saatavana eri leveyksinä, paksuuksina, koostumuksina ja väreinä ja sille voidaan helposti tulostaa esimerkiksi varoituksia, laatumerkkejä tai markkinointiviestejä. PP-vanteille on ominaista suuri venymä, mutta yleensä alhainen venymän palautuminen.

PP-vanteen huonona puolena on sen suurempi herkkyys ympäristötekijöille ja alhainen venymän palautuminen.

Täältä näet erityyppisiä PP vanteita.

PET-vanne

Polyesteri on vahvin muovivannemateriaali. Sitä käytetään usein raskaisiin kuormiin, jotka vaativat suuren kireyden käsittelyn, kuljetuksen ja varastoinnin aikana. PET-vanteet kiristyvät erittäin hyvin ja säilyttävät kireyden pitkään ja niiden venymä palautuu erinomaisesti. Venymän palautumisen vuoksi ne kestävät hyvin iskuja ja törmäyksiä. PET-vanne on kevyt, UV-kestävä, kierrätyskelpoinen ja helppo käsitellä. Nämä ominaisuudet säilyvät korkeissakin lämpötiloissa.

Suurin haittapuoli on se, että se ei ole niin elastinen kuin PP-vanne.

Monilla teollisuusaloilla käytetään PET:iä vaihtoehtona teräkselle. Tästä voi lukea, miksi se on hyvä idea.

Tästä voit katsoa erityyppisiä PET-vanteita.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase